fbpx
[elfsight_countdown_timer id="2"]

Traži

Na zalihi

Geladrink forte 360 kapsula

Jedini kompleksan preparat za dubinsku regeneraciju oštećene hrskavice, koji u svom sastavu ima kolagene peptide (“armaturu hrskavice”) i glukozamin i hondroitin sulfat koji se ugrađuju u kolagenu strukturu i zajedno doprinose ne samo obnavljanju oštećene hrskavice, nego zaštiti kompletnog zglobnog sistema.
Namenjen je pacijentima sa oštećenjem hrskavice, bilo da je ono nastalo kao posljedica upalnog procesa, povrede ili starosti.

96,01 KM

Jedini kompleksan preparat za dubinsku regeneraciju oštećene hrskavice, koji u svom sastavu ima kolagenske peptide (“armaturu hrskavice”) i glukozamin i kondroitin sulfat koji se ugrađuju u kolagensku strukturu i zajedno doprinose ne samo obnavljanju oštećene hrskavice, nego zaštiti kompletnog koštanog sistema.
Namijenjen je pacijentima s oštećenjem hrskavice, bilo da je ono nastalo kao posljedica upalnog procesa, ozljede ili starosti.
Kolagenski peptidi su prirodne tvari koje stimuliraju proizvodnju mladog zglobnog i koštanog kolagena, a zajedno s glukozamin i kondroitin sulfatom, MSM-om, Bosvelinom, vitaminima C, E, selenom, manganom i bakrom povoljno utječu na prehranu i obnavljanje oštećene hrskavice, olakšavaju kretanje i poboljšavaju kvalitetu života. Predstavljaju osnovni gradivni element hrskavice – armaturu hrskavice za koju se vežu sve ostale navedene tvari koje ulaze u njen sastav.
Glukozamin i kondroitin sulfat i MSM su tvari prirodnog porijekla, a inače su prirodni sastojci hrskavice, koji se uslijed upalnog procesa ili oštećenja uništavaju, pa ih je neophodno, zajedno sa kolagenskim peptidima, unijeti izvana.
– Bosvelin – ekstrakt kore tamjanovog drveta, djeluje protiv bolova, otoka i olakšava kretanje..
– Vitamin C – doprinosi normalnom stvaranju kolagena za normalnu funkciju hrskavice i kostiju i zaštiti stanica od oksidativnog djelovanja.
– Vitamin E, Selen – doprinose zaštiti stanica od oksidativnog djelovanja  čiste zglob od štetnih tvari organizma.
– Mangan  pomaže u očuvanju zdravlja vezivnog tkiva te zaštiti stanica od oksidativnog stresa – antioksidans.
– Bakar  doprinosi održavanju normalnog vezivnog tkiva i zaštiti stanica od oksidativnog stresa.

Sastav dnevne doze – kapsule:

Gelita® kolageni peptidi 3328mg
Glukosamisulfat 1500mg
Hondroitinsulfat 800mg
MSM prirodni 600mg
Boswellia Serrata 100mg
Vitamin C 100mg
Vitamin E 36mg
Selen 50µg
Mangan 2mg

Pakovanje: 360 kapsula

Način primjene i doziranje:  Kapsule se uzimaju 2×6 ili 3×4 na dan, posle jela sa dosta tečnosti. Kapsule su želatinaste, lako se gutaju, brzo se otapaju u stomaku i ne oštećuju sistem organa za varenje.
U cilju preventive i sprečavanja daljeg propadanja već oštećene hrskavice preporučuje se upotreba 2-3 puta godišnje, 3 mjeseca zaredom.

Napomena: Dodatak prehrani nije  zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne ishrane i zdravog načina života. Kapsule nije za djecu do 3 godine starosti.  Ne preporučuje se trudnicama, dojiljama i djeci.

Proizvođač: Orling

Najprodavaniji

Alpha Peptide Collagen 50x25 ml (cijena po komadu )

2,70 KM
Pharmavitalov Alpha Peptide Collagen sadrži vrhunski kolagen hidrolizat Fortigel (porijeklo kravlje) kao i vitamin C,

Matrix 40 kapsula

29,91 KM
MATRIX – Biološki protein glukozamin kompleks za zaštitu i regeneraciju bolnih zglobova. Snažnim protivupalnim dejstvom ciljano

Rumalaya forte 60 tableta

15,53 KM
Rumalaya forte doprinosi smanjivanju upalnih procesa: – Pomaže oporavak nakon povrede. – Olakšava pokretljivost zglobova i ublažava

Geladrink Forte Hyal prah 420g

96,01 KM
  • Za zaštitu i kompletnu regeneraciju hrskavica, ligamenata, tetiva kao i mekog tkiva u organizmu.

Alpenkrauter emulzija 200 ml

8,21 KM
Efikasna je kod ublažavanja bolova i primjene kao što su: -Bolovi u leđima i ukočenost. -Reumatska oboljenja

Sensilab Sens Magnesium 375 mg

16,17 KM
ZA NORMALNU FUNKCIJU MIŠIĆA Magnezijum je odgovoran za pravilno funkcionisanje više od 300 metaboličkih procesa. Doprinosi

Kurkuma forte 60 kapsula

42,26 KM
Sastojak po nazivu kurkumin ima protuupalno i analgetsko djelovanje te usporava resorpciju ili razgradnju kostiju. Kurkumin,

 

 

Back to Top
Proizvod je dodan u vašu korpu