fbpx
[elfsight_countdown_timer id="2"]

Traži

Nema na zalihi

Doppel Herz aktiv vitamin K2D3, 30 tableta

Efekti vitamina D i kalcijuma na sveukupno zdravlje kostiju i prevenciju osteoporoze su odavno potvrđeni: kalcijum je taj koji kostima daje čvrstinu i čini ih otpornim na prelome, a vitamin D omogućava apsorbciju kalcijuma iz creva i njegovo iskorišćavanje. Dugo se smatralo da je to dovoljno za pravilnu izgradnju, ali novija istraživanja govore upravo suprotno.
Nakon ulaska u krv, kalcijum dospeva do kostiju, ali da bi se i ugradio u kosti neophodan je vitamin K2. U nedostatku vitamina K2, kalcijum se ne ugrađuje u kosti, ma koliko ga uzimali. Umesto toga, kalcijum ide u meka tkiva kao što su zglobovi, bubrezi, dojke, krvni sudovi, itd.
Posledica toga su dvostruke:
-Porozne kosti podložne prelomima, i
-Naslage kalcijuma koje remete funkciju zglobova i drugih tkiva.                    Doppel Herz aktiv vitamin K2D3:
-Zdravlje mišića kostiju i hrskavice,
-Održava normalan nivo kalcijuma,
-Doprinosi normalnoj funkciji imunog sistema.

12,64 KM

Doppel herz aktiv Vitamin K2 + Vitamin D3 1600 tablete doprinose održavanju zdravlja kostiju, održavanju normalne vrijednosti kalcijuma u krvi, i podupire normalno funkcionisanje imunog sistema. Zdrave kosti važne su u bilo kojoj dobi, jer tvore kostur našeg tijela i nose ga. Naš kostur je stalno podložan procesima razgradnje kostiju . Osim mineralnog kalcija, vitamin D i K također igraju važnu ulogu u očuvanju kostiju. Vitamin D je ima ključnu funkciju u našem zdravlju. Uključen je u bezbroj metaboličkih procesa i doprinosi u našem tijelu normalnoj funkciji imunološkog sustava i mišića, kao i doprinosi održavanju normalnih kostiju:Zdravlje kostiju: Vitamin D se potiče ugradnju kalcija u kosti i strukturu zuba. Pomaže u održavanju normalne razine kalcija u krvi. Funkcija mišića: vitamin D također je ključan za normalno funkcioniranje mišića.

Sastav: Moderna kombinacija Doppelherz vitamina K2 + vitamina D 1600 I.E. sadrži 40 μg vitamina D. To odgovara 1600 I.U. (Međunarodne jedinice) i 100 µg vitamina K2 u obliku menakinona (MK-7).

Pakovanje: 30 tableta

Način primjene i doziranje: Jednom dnevno uzmite 1 tabletu uz obrok s dovoljno tekućine.

Napomena: Kada uzimate antikoagulanse obavezno se savjetujte sa ljekarom. Preporučuje se provjeriti razinu vitamina D u krvi nakon duže uporabe. Ako je razina kalcija u krvi povišena (hiperkalcemija) ili ako postoji povećana koncentracija kalcija u urinu (hiperkalciurija), proizvod se ne smije koristiti. Nije pogodno za djecu mlađu od 12 godina i trudnice. Čuvati na suhom i ne iznad 25 ° C.

Proizvođač: Doppel herz

Najprodavaniji

Alpha Peptide Collagen 50x25 ml (cijena po komadu )

2,70 KM
Pharmavitalov Alpha Peptide Collagen sadrži vrhunski kolagen hidrolizat Fortigel (porijeklo kravlje) kao i vitamin C,

Matrix 40 kapsula

39,73 KM
MATRIX – Biološki protein glukozamin kompleks za zaštitu i regeneraciju bolnih zglobova. Snažnim protivupalnim dejstvom ciljano

Rumalaya forte 60 tableta

15,53 KM
Rumalaya forte doprinosi smanjivanju upalnih procesa: – Pomaže oporavak nakon povrede. – Olakšava pokretljivost zglobova i ublažava

Geladrink Forte Hyal prah 420g

89,29 KM
  • Za zaštitu i kompletnu regeneraciju hrskavica, ligamenata, tetiva kao i mekog tkiva u organizmu.

Alpenkrauter emulzija 200 ml

8,21 KM
Efikasna je kod ublažavanja bolova i primjene kao što su: -Bolovi u leđima i ukočenost. -Reumatska oboljenja

Sensilab Sens Magnesium 375 mg

16,17 KM
ZA NORMALNU FUNKCIJU MIŠIĆA Magnezijum je odgovoran za pravilno funkcionisanje više od 300 metaboličkih procesa. Doprinosi

Sensilab Vitamin D3, 2000 I.U.

15,47 KM
Sunčev vitamin D3 ima mnogo presudnih uloga za vaše tijelo:
  • Doprinosi normalnom funkcioniranju imunog sistema,

 

 

Back to Top
Proizvod je dodan u vašu korpu