Zima i sunce

Zima i sunce

Zaštita kože od štetnog sunčevog zračenja, kako kod djece tako i kod odraslih, je veoma važna tokom cijele godine, ne samo tokom ljeta.

U zimskom periodu ne smijemo zaboraviti zaštititi one dijelove tijela koji su izloženi suncu, a to su najčešće koža lica i dekoltea. Ovo je posebno važno za osobe koje učestvuju u zimskim sportovima, poput skijanja i sankanja, jer se sunčevi zraci mogu reflektovati od snijega i leda na kožu. Dodatno, na višim nadmorskim visinama sloj atmosfere koji štiti kožu od sunčevog zračenja je manji nego kada, na primjer, boravimo na plaži.

Kada biramo adekvatan proizvod za zaštitu kože od štetnog sunčevog zračenja važno je da biramo one proizvode koji sadrže pažljivo odabrane UVA i UVB filtere, ali i filtere protiv infracrvenog (IR) zračenja. Osim komponenti za zaštitu kože, korisno je da ovakvi preparati sadrže i supstance koje će njegovati kožu, a važno je i da su svi sastojci dermatološki ispitani.

Za razliku od pomenutih poželjnih sastojaka, supstance koje trebamo izbjegavati u kozmetici su svakako konzervansi, PEG emulgatori i vještačke boje jer oni mogu dodatno iritirati kožu.

Koji proizvodi za zaštitu kože od sunca zadovoljavaju ovako visoke standarde?

To su svakako Ladival proizvodi jer sadrže fotostabilne filtere koji pružaju trostruku zaštitu kože od UVA, UVB i IR zračenja, odmah nakon nanošenja preparata na kožu. Svi Ladival prozvodi su hipoalergeni i vodootporni, ne sadrže konzervanse, PEG emulgatore niti vještačke boje. Posebno su efikasni za zaštitu i njegu dječije kože, te osjetljive i kože sklone alergijama.

Ladival anti-age anti-spot krema sadrži visok zaštitni faktor 50+, a njeni inovativni sastojci sprečavaju nastanak i smanjuju postojeće pigmentacijske fleke i bore. Namijenjena je osobama koje imaju normalnu i osjetljivu kožu. Idealna je za svakodnevnu zaštitu i njegu kože lica, ruku i dekoltea. Lagane je teksture, nije komedogena i ne uzrokuje stvaranje akni.