Vaginalna suhoća – hajde da pričamo o tome!

Oestrofact® HL

VAGINALNA SUHOĆA – HAJDE DA PRIČAMO O TOME!

  • Vlaži i regeneriše vaginalnu sluznicu
  • Ublažava zapaljenje

Oestrofact HL vagitorije sadrže hijaluronsku i mliječnu kiselinu i koriste se za vlaženje vaginalne sluzokože u uslovima praćenim suhoćom vagine kao i za održavanje optimalne pH vrijednosti vaginalne sluzokože.

Oslobođena hijaluronska kiselina višestruko uvećava svoj volumen i stvara sloj gela na površini vaginalne sluzokože. Na taj način se stvara zaštitna barijera i odgovarajući uslovi za aktiviranje prirodnih regenerativnih i zaštitnih mehanizama. Zaštitni sloj, formiran od hijaluronske kiseline, vraća prirodnu vlažnost, smanjuje zapaljenje i ubrzava proces oporavka oštećene sluzokože.

Mliječna kiselina smanjuje pH vrijednost u vagini. Niska pH vrednost (3.8 -4.2) je karakteristična za zdravu vaginalnu sluzokožu i kao takva sprečava razvoj patogene mikroflore i pomaže u održavanju prirodne ravnoteže mikroflore vagine.

OESTROFACT® HL vagitorije se preporučuju za:

  • sprečavanje vaginalne suhoće usljed starenja, niskog nivoa estrogena, hormonske terapije i upotrebe kontraceptivnih sredstava;
  • pomoć u procesima epitelizacije i zarastanja oštećene sluzokože nakon porođaja, ginekoloških ili hirurških intervencija, usljed hemioterapije ili radioterapije, ili usljed vaginitisa;
  • smanjenje nelagodnosti kod bolnog seksualnog odnosa;
  • održavanje odgovarajuće pH vrijednosti vagine.

Upotreba:


Vagitorije treba koristiti u kontinuitetu, 14 – 20 uzastopnih dana.
Nemojte koristiti proizvod duže od 20 dana u jednom ciklusu tretmana.
Primjenu vagitorija treba planirati tako da ne bude prekinuta menstrualnim ciklusom.