SPF I DJECA

Izlaganje male djece sunčevim zracima često je tema za diskusiju. Sunce daje energiju svim živim bićima ali takođe može da nam naškodi. Topli sunčani dani su idealni da djeca provode vrijeme na otvorenom, ali je jako važno da je njihova igra sigurna za kožu. Svaki roditelj teba da primjenjuje opšte mjere zaštite od sunca kao što su izbjegavanje boravka na najjačem suncu, nošenje šeširića i sunčanih naočala, ali svakako najbolja zaštita je nanošenje krema sa visokim zaštitnim faktorom..

Dojenčad, mlađa od 12 mjeseci ne bi trebalo da se izlažu sunčevim zracima. Djeca starija od 12 mjeseci kada provode vrijeme na suncu potrebno je da se zaštite. Kod izbora kreme za zaštitu od sunca treba se voditi visokim zaštitnim faktorom, samo visoka zaštita proža sigurnost od štetnih UV zraka. Takođe, zaštitna krema treba da pruža zaštitu i od UVA I UVB zraka.

Ukoliko je izlaganje suncu povezano i sa kupanjem poželjno je izabrati onu kremu koja je otporna na vodu. U kremama za zaštitu od sunca koje se koriste kod djece zaštitu pružaju filteri koji mogu biti hemijski ili prirodni. Hemijski filteri prodiru u kožu i blokiraju štetne UV zrake nakon što se apsorbuju sa površine kože. S druge strane, mineralni filteri se zadržavaju na površine kože gdje odbijaju i
reflektuju UV zrake.

Za djecu koja su navršila 12 mjeseci najbolje je koristiti kreme koje sadrže mineralne filtere, jer oni ne izazivaju alergijske reakcije na koži. Prije prvog nanošenja kreme bilo bi dobro na malom dijelu kože provjeriti da li izazivaju iritaciju na koži. Kremu je potrebno nanositi 30-ak minuta prije izlaganja suncu, a nanošenje je potrebno ponavljati svakih 2h ili i cešće ako se dijete kupa ili znoji.

Važno je napomenuti da većinu UV zračenja primimo do 18 godine i zbog njegovog štetnog kumulativnog efekta treba potencirati zaštitu kože kod djece.

NAŠE PREPORUKE PROIZVODA ZA DJECU

Svaki roditelj želi da izabere najbolje proizvode za svoje najmlađe. Među velikom ponudom proizvoda često nam je teško odlučiti. Nešto čime treba da se vodimo je:

  • uzrast djeteta,
  • potebno je da proizvod ima visoki zaštitni faktor,
  • bitno da je proizvod otporan na vodu,
  • uvijek birati proizvode na kojima je navedeno da su za djecu.

Uriage Bebe mineralna krema SPF 50⁺ je posebno formulisana za bebinu osjetljivu kožu, obezbjeđuje visoku zaštitu od UVA i UVB zraka. Krema je namjenjena za lice i tijelo. Ona pruža maksimalnu zaštitu osjetljivoj i nježnoj koži beba. Takođe je idealna za netolerantnu kožu i kožu sklonu atopiji. U svom sastavu sadrži titanijum dioksid i cink okid kao 100% mineralni filter. Obogaćena je Uriage termalnom vodom, vitaminom E i C i snažnim aquasponginima čime se obezbjeđuje adekvatna hidratacija kože.

Uriage Bariesun lagani hidratantni losion za sunčanje za djecu SPF50+ obezbjeđuje potpunu zaštitu kože od UVA i UVB zraka kako lica tako i tijela. Lagane je nemasne strukture, lako se aplikuje i ne ostavlja vidljiv trag na koži. Odlično se podnosi i vrlo brzo apsorbuje.

U svom sastavu kompleks filtera koji obezbjeđuju zaštitu, Uriage termalnu vodu, Vitamine C i E i aquaspongine koji će obezbjediti hidrataciju kože. Bez mirisa je, bez ulja, vodootporan i hipoalergen.

Uriage Bariesun Sprej za sunčanje za djecu SPF 50+ sa najnovijom generacijom filtera pruža veoma visoku zaštitu od UVA i UVB zraka plave svjetlosti i slobodnih radikala. Struktura mu je lagana i nemasna te ne ostavlja vidljiv trag na koži. Djeci, kao veselim i brzim stvorenjima koja žele sto više vremena da provedu u igri ova formulacija u vidu spreja je naročito pogodna. Lako se nanosi i brzo apsorbuje.

Ne irirtira kožu , može da se koristi za lice i cijelo tijelo.