Septa Nazal – dvostruko djelovanje protiv začepljenog nosa

SeptaNazal

Dvostruko djelovanje protiv začepljenog nosa

Svima su nam jako dobro poznati simptomi kao što su: začepljen nos, kihanje, poteškoće pri disanju i  posljedice otežanog sna. Takvi problemi s nosem naravno nisu opasni po život, ali ometaju kvalitet života. Ovi se problemi javljaju 2 – 5 puta godišnje kod odraslih, a još su češći kod djece.

Svrbež i peckanje u nosu i grlu su prvi znakovi da se nešto dešava. Ubrzo postaje jasno da će ti simptomi postajati sve ozbiljniji i da ćemo se nekoliko dana morati prilagoditi ili čak otkazati svoje aktivnosti.

Šta se dešava?

Nos djeluje kao prva linija odbrane tijela protiv vanjskih uzročnika, kao što su bakterije, virusi, alergeni, zagađenja, čestice dima i prašine. Sluznica nosa filtrira vazduh, vlaži i zagrijava hladan vazduh. Kada se naruši prva odbrana nosa, može doći do upale nosne sluznice. Upalu opisuje kompleks simptoma kao što su: svrbež u nosu, kihanje, curenje iz nosa i začepljen nos.

Pored toga, zbog upale, nosna sluznica može biti oštećena. Mogu se javiti male rane i dodatna iritacija.  Osoba obično bude kod kuće i odmara se okružena maramicama.

Kako simptomi napreduju?

Prvih nekoliko dana nos  stvara vodenastu nosnu sekreciju koja kasnije postaje gušća i tamnija, a počinje i kihanje. Ako se prvi simptomi ne liječe pravilno, moguće je da se simptomi pogoršaju i dovedu do začepljenja nosa i sinusa. Uz to se mogu razviti komplikacije, poput širenja infekcije u druge dijelove, npr. srednje uho.

Šta možemo uraditi?

U danima opisanih problema s nosem svi želimo efikasno liječenje, ali naravno s blagim i nježnim pristupom. Ovakav pristup očekujemo od ljudi s kojima smo okruženi, ali i od proizvoda koji koristimo kako bismo se riješili neugodnih simptoma.

Sa SeptaNazalom postižemo  i jedno i drugo: napredni sastav 2 u 1 odčepljuje začepljeni nos i liječi nosnu sluznicu. Ksilometazolin efikasno smanjuje otok nosne sluznice i na taj način odčepljuje nos. S druge strane, dekspantenol štiti nosnu sluznicu i ubrzava zarastanje malih rana.

Kada imate začepljen nos, važno je da olakšanje brzo dođe. SeptaNazal sprej za nos djeluje u 1 minuti, bez konzervansa,  u 2 oblika: za odrasle i za djecu od dvije godine starosti.

I na kraju – olakšanje! Vaš nos je odčepljen i izliječen. Nazalni simptomi su prošlost, a sluznica nosa je ponovo u funkciji. Možete slobodno disati kroz nos.