Traži

Za više informacija pozovite +387 51 26 62 76
Za više informacija pozovite +387 51 26 62 76

Na zalihi

Vitamin E 200, 30 mekih kapsula

Vitamin E 200 kapsule su dijetetski proizvod, dodatak prehrani. Vitamin E je liposolubilan vitamin koji se u organizmu u najvećoj mjeri nalazi u membranama ćelija. Najvažnija uloga vitamina E je u borbi protiv slobodnih radikala i zaštiti od preranog starenja. Vitamin E se preporučuje kao dodatak ishrani kod bolesti srca, povišenih masnoća u krvi, ateroskleroze, artritisa, očne mrene itd.Vitamin E je opisan kao vitamin plodnosti.

11,79 KM

SKU:40222

Vitamin E 200 kapsule su dijetetski proizvod, dodatak prehrani, a služe kao nadopuna vitamina E sa namjenom da održi cjelovitost ćelija i pruži zaštitu od preranog procesa starenja. Vitamin E je smjesa hemijskih srodnih supstanci koje se nazivaju tokoferoli. Najpoznatiji i najvažniji od njih je α–tokoferol. Vitamin E je jedan od najboljih antioksidanasa u organizmu, koji štiti ćelije od oštećenja pod dejstvom slobodnih radikala. Nastajanjem slobodnih radikala dolazi do oštećenja ćelija i tkiva u organizmu, čime se pospješuje proces starenja i nastanak bolesti, kao što su kardiovaskularna i maligna oboljenja. Vitamin E sprječava nastanak arterijskog plaka, suženje arterija i razvoj ateroskleroze. Takođe, sprječava oksidaciju masti i oštećenja krvnih sudova, ugradnju holesterola u arterijski plak, a na taj način sprječava i razvoj oboljenja srca i krvnih sudova. Smatra se da je vitamin E zajedno sa drugim antioksidansima iz hrane (vitamin C, flavonoidi) dobra prevencija za nastanak oboljenja srca i krvnih sudova, malignih oboljenja, a doprinosi i poboljšanju općeg zdravlja. Antioksidativna odbrana organizma je složena, a vitamin E jedan od važnijih antioksidanasa koji je neophodan za zdrav organizam. Vitamin E ima antitrombotsko djelovanje, potiče imunološki sistem, sprječava djelovanje otrovnih nitrata i nitrozoamina iz cigareta i hrane. Vitamin E je opisan kao vitamin plodnosti.

Sastav: Vitamin E (u obliku DL–α–tokoferol) 200 IU.

Pakovanje: 20 mekih kapsula

Način primjene i doziranje: Vitamin E 200 kapsule uzimati jednom dnevno po jednu kapsulu uz obrok.

Napomena: Preporučena doza se ne smije prekoračiti. Proizvod ne bi trebale upotrebljavati osobe koje su osjetljive na bilo koju supstancu u sastavu Vitamina E 200 kapsula. Ne preporučuje se trudnicama, doiljama niti osobama mlađim od 18 godina. Ne uzimati Vitamin E 200 kapsule uporedo sa antikoagulansima (lijekovi protiv zgrušavanja krvi), vitaminom A i K. Držati izvan dohvata i pogleda djece.

Proizvođač: Pharmamed

Najprodavaniji

Merz spezial dražeje

32,40 KM
Biotin i cink doprinose održavanju normalne kose. Vitamin C doprinosi normalnom stvaranju kolagena za normalnu

Sensilab Zinc

10,43 KM
ALL IN A DAY Cink dolazi u obliku cinkovog glukonata-superiornog oblika cinka, i sadrži 25

Novalac prenatalne kapsule 30 kapsula

29,65 KM
Ako planirate trudnoću, trudne ste ili dojite, možete samo jednom Novalac prenatalnom kapsulom na dan

Betavitevit B, pivski kvasac sa vitaminima B kompleksa 30 tableta

6,23 KM
Betavitevit B tablete su formulisane na bazi pivskog kvasca obogaćenog vitaminima B kompleksa (B1, B2,

Alvogen O.R.S 12 šumećih tableta

10,57 KM
Alvogen O.R.S. šumeće tablete koriste se za jednostavno i efikasno liječenje i spriječavanje dehidracije, stanja

BiVits Cink Selen 60 tableta

30,48 KM
BiVits Cink i Selen doprinosi: – Jačanju imunog sistema, – Antioksidativnoj zaštiti i detoksikaciji, – Normalnoj produkciji testosterona, –

Supradyn Koenzim Q10 15 eferveta

14,36 KM
  • Doprinosi normalnom metabolizmu stvaranja energije
  • Kod umora i iscrpljenosti
  • Za jačanje opšteg stanja organizma

Back to Top
Proizvod je dodan u vašu korpu