Besplatna dostava za narudžbe iznad 50,00KM

Traži

Za više informacija pozovite +387 51 26 62 76

Na zalihi

Vitamin E 200, 30 mekih kapsula

Vitamin E 200 kapsule su dijetetski proizvod, dodatak prehrani. Vitamin E je liposolubilan vitamin koji se u organizmu u najvećoj mjeri nalazi u membranama ćelija. Najvažnija uloga vitamina E je u borbi protiv slobodnih radikala i zaštiti od preranog starenja. Vitamin E se preporučuje kao dodatak ishrani kod bolesti srca, povišenih masnoća u krvi, ateroskleroze, artritisa, očne mrene itd.Vitamin E je opisan kao vitamin plodnosti.

11,79 KM

SKU:40222

Vitamin E 200 kapsule su dijetetski proizvod, dodatak prehrani, a služe kao nadopuna vitamina E sa namjenom da održi cjelovitost ćelija i pruži zaštitu od preranog procesa starenja. Vitamin E je smjesa hemijskih srodnih supstanci koje se nazivaju tokoferoli. Najpoznatiji i najvažniji od njih je α–tokoferol. Vitamin E je jedan od najboljih antioksidanasa u organizmu, koji štiti ćelije od oštećenja pod dejstvom slobodnih radikala. Nastajanjem slobodnih radikala dolazi do oštećenja ćelija i tkiva u organizmu, čime se pospješuje proces starenja i nastanak bolesti, kao što su kardiovaskularna i maligna oboljenja. Vitamin E sprječava nastanak arterijskog plaka, suženje arterija i razvoj ateroskleroze. Takođe, sprječava oksidaciju masti i oštećenja krvnih sudova, ugradnju holesterola u arterijski plak, a na taj način sprječava i razvoj oboljenja srca i krvnih sudova. Smatra se da je vitamin E zajedno sa drugim antioksidansima iz hrane (vitamin C, flavonoidi) dobra prevencija za nastanak oboljenja srca i krvnih sudova, malignih oboljenja, a doprinosi i poboljšanju općeg zdravlja. Antioksidativna odbrana organizma je složena, a vitamin E jedan od važnijih antioksidanasa koji je neophodan za zdrav organizam. Vitamin E ima antitrombotsko djelovanje, potiče imunološki sistem, sprječava djelovanje otrovnih nitrata i nitrozoamina iz cigareta i hrane. Vitamin E je opisan kao vitamin plodnosti.

Sastav: Vitamin E (u obliku DL–α–tokoferol) 200 IU.

Pakovanje: 20 mekih kapsula

Način primjene i doziranje: Vitamin E 200 kapsule uzimati jednom dnevno po jednu kapsulu uz obrok.

Napomena: Preporučena doza se ne smije prekoračiti. Proizvod ne bi trebale upotrebljavati osobe koje su osjetljive na bilo koju supstancu u sastavu Vitamina E 200 kapsula. Ne preporučuje se trudnicama, doiljama niti osobama mlađim od 18 godina. Ne uzimati Vitamin E 200 kapsule uporedo sa antikoagulansima (lijekovi protiv zgrušavanja krvi), vitaminom A i K. Držati izvan dohvata i pogleda djece.

Proizvođač: Pharmamed

Najprodavaniji

Merz spezial dražeje

34,99 KM
Biotin i cink doprinose održavanju normalne kose. Vitamin C doprinosi normalnom stvaranju kolagena za normalnu

Sensilab Zinc

8,34 KM
ALL IN A DAY Cink dolazi u obliku cinkovog glukonata-superiornog oblika cinka, i sadrži 25

Novalac prenatalne kapsule 30 kapsula

29,65 KM
Ako planirate trudnoću, trudne ste ili dojite, možete samo jednom Novalac prenatalnom kapsulom na dan

Magnetrans 375 direct granule 20 kesica

10,16 KM
Magnetrans je dodatak ishrani, koji omogućava dostizanje preporučenog dnevnog unosa magnezijuma i održavanje fizioloških funkcija

Alvogen O.R.S 12 šumećih tableta

11,06 KM
Alvogen O.R.S. šumeće tablete koriste se za jednostavno i efikasno liječenje i spriječavanje dehidracije, stanja

Betavitevit B, pivski kvasac sa vitaminima B kompleksa 30 tableta

6,23 KM
Betavitevit B tablete su formulisane na bazi pivskog kvasca obogaćenog vitaminima B kompleksa (B1, B2,

Sideral Forte 20 kapsula

27,71 KM
Sideral Forte 20 kapsula za nadopunu željeza i vitamina C. -Jedini oralni preparat željeza podjednako efikasan

 

Back to Top
Proizvod je dodan u vašu korpu