Besplatna dostava za narudžbe iznad 50,00KM

Traži

Za više informacija pozovite +387 51 26 62 76

Na zalihi

Solgar Željezo 90 tableta

Visoko absorbujući oblik gvožđa (bisglicinat) koje se dobro podnosi. Gvožđe je osnovna komponenta za izgradnju hemoglobina i mioglobina, čime učestvuje u transportu tkivnih ćelija kiseonikom. Takođe, gvožđe je esencijalni sastojak mnogih enzima koji utiču na metabolizam i stvaranje ATP-a (osnovni izvor energije u organizmu), te sintezu kolagena, neurotransmitera i DNK. Gvožđe nije moguće sintetisati u organizmu, pa ga je neophodno redovno unositi hranom. Neki od simptoma nedostatka gvožđa su umor i nedostatak fizičke snage, slabiji apetit, smanjenje radne sposobnosti, te smanjena otpornost organizma. Posebnu potrebu za nadoknadom gvožđa imaju vegetarijanci, trudnice i žene generativne dobi, osobe s hroničnim bolestima digestivnog trakta ili pojačanog gubgvožđa (ulkus, ulcerozni kolitis, Chronova bolest, karcinomi gastrointestinalnog sistema) te osobe koje boluju od nekih infektivnih bolesti uzrokovanih parazitima. Nadoknadu gvožđa potrebno je sprovoditi uz nadzor ljekara. Solgar Gentle Iron je jedinstveno helirano gvožđe u formi bisglicinata koje omogućuje maksimalnu apsorpciju i ne izaziva konstipaciju, pa je idealna nadoknada gvožđa za sve osobe kojima je utvrđen manjak gvožđa, ali i onima kojima nedostaje svježine, te osobama trećeg doba.

41,97 KM

SKU:36221

Jedinstven oblik keliranog željeza u formi bisglicinata, izuzetno dobre podnošljivosti i bioraspoloživosti. Željezo doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti, normalnom stvaranju crvenih krvnih zrnaca i hemoglobina, normalnom transportu kiseonika u tijelu, normalnoj kogntivnoj funkciji te normalnoj funkciji imunološkog sistema.
Visoka apsorpcija bez gastrointestinalnih smetnji. Kod utvrđenih potreba za nadoknadom željeza u stanjima deficita i povećanih potreba. „Nježno željezo” koje ne uzrokuje iritaciju želuca, niti konstipaciju. Pogodno za vegane. Bez šećera, soli i skroba.
Proizvod ne sadrži kukuruz, kvasac, pšenicu, soju niti mliječne sastojke te je formuliran bez upotrebe konzervansa, umjetnih aroma ili boja.

Sastav: Jedna kapsula sadrži 20 mg željeza.

Pakovanje: 90 tableta

Način primjene i doziranje: Uzima se 1 kapsula na dan uz obrok ili po preporuci ljekara

Napomena: Korisno je znati, ukoliko se uzimaju i nadopune nekih drugih minerala potrebno je pričekati da prođu najmanje dva sata od uzimanja željeza, jer npr. kalcij i magnezij ometaju apsorpciju željeza. Apsorpciju ometa i pretjerano konzumiranje kafe ili čaja.

Proizvođač: Solgar

Najprodavaniji

Merz spezial dražeje

34,99 KM
Biotin i cink doprinose održavanju normalne kose. Vitamin C doprinosi normalnom stvaranju kolagena za normalnu

Sensilab Zinc

10,43 KM
ALL IN A DAY Cink dolazi u obliku cinkovog glukonata-superiornog oblika cinka, i sadrži 25

Novalac prenatalne kapsule 30 kapsula

29,65 KM
Ako planirate trudnoću, trudne ste ili dojite, možete samo jednom Novalac prenatalnom kapsulom na dan

Magnetrans 375 direct granule 20 kesica

10,16 KM
Magnetrans je dodatak ishrani, koji omogućava dostizanje preporučenog dnevnog unosa magnezijuma i održavanje fizioloških funkcija

Alvogen O.R.S 12 šumećih tableta

11,06 KM
Alvogen O.R.S. šumeće tablete koriste se za jednostavno i efikasno liječenje i spriječavanje dehidracije, stanja

Betavitevit B, pivski kvasac sa vitaminima B kompleksa 30 tableta

6,23 KM
Betavitevit B tablete su formulisane na bazi pivskog kvasca obogaćenog vitaminima B kompleksa (B1, B2,

Sideral Forte 20 kapsula

27,71 KM
Sideral Forte 20 kapsula za nadopunu željeza i vitamina C. -Jedini oralni preparat željeza podjednako efikasan

Back to Top
Proizvod je dodan u vašu korpu