Besplatna dostava za narudžbe iznad 50,00KM

Traži

Na zalihi

Rupedir 20 vrećica

Dodatak prehrani prevenira stvaranje novih bubrežnih kamenaca i smanjuje veličinu postojećih.
– Alkalizira urin,
– Olakšava rastvaranje kamena u bubregu,
– Preuzima kalcij u urinu i spriječava stvaranje novih kamenaca,
– Smanjuje veličinu postojećih.

29,13 KM

SKU:34861

Kalij citrat i magnezij citrat koji imaju korisne rezultate na povećanje urinarnog pH, kako bi urin postao alkalniji. To povećanje može doprinijeti smanjenju taloženja kristala mokraćne kiseline, čime postaju i rastvorljiviji u urinu. Unos citrata je koristan kao katalizator za smanjenje stvaranja bubrežnih kamenaca tipa kalcijevog oksalata u urinu, jer se citrati mogu pretvoriti u soli s kalcijem, te time smanjiti količinu slobodnog kalcija u urinu i omogućiti lakše rastvaranje oksalata. Magnezij citrat doprinosi stvaranju kompleksa magnezija i oksalata koji se rastvaraju i time smanjiti rast kristala kalcij oksalata.
Inulin je rastvorivo vlakno koje zahvaljujući svom svojstvu alkalizacije je korisno kao pomoćno sredstvo u prisustvu bubrežnih kamenaca mokraćne kiseline. Zahvaljujući prisustvu fitata, posebno fitinske kiseline, inulin može smanjiti apsorpciju kalcija i time uticati na prisustvo bubrežnih kamenaca kalcij oksalata.
PHYLLANTHUS NIRURI L. (RAZBIJAČ KAMENA) utiče na neke važne korake formiranja kristala, kao što je proces kristalizacije, takođe utiče na njihovu strukturu i sastav. Takvo djelovanje utiče na njihovu lakšu eliminaciju.
Vitamin C u niskim dozama moze biti koristan u slučaju struvitnih kamenaca, djelujući na bakteriske vrste odgovorne za formiranje kamenaca u urinarnom traktu. Dodatno, vitamin C ima jak antioksidativni efekat na ćelije urinarnog trakta.

Sastav u jednoj vrećici:
Kalij (kao kalij citrat) 600 mg
Magnezij (kao magnezij citrat) 74,5 mg
Odakle ukupno citrata 1422 mg
Inulin 500 mg
Razbijač kamena 300 mg
Vitamin C 25 mg

Pakovanje: 20 vrećica

Način primjene i doziranje: Preporučuje se uzimanje 1 vrećice dnevno, po mogućnosti što duže nakon obroka. Rastvoriti sadržaj jedne vrećice u čaši vode (150 ml) i promiješati.

Namjena: Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Čuvati van dohvata i pogleda djece do 3 godine starosti. Ne koristiti u slučaju preosjetljivosti na neki od sastojaka proizvoda. Posavjetujte se sa svojim ljekarom ako ste trudni ili dojite.

Proizvođač: Pharmacoterm

Najprodavaniji

FemmaBiotic 10 kapsula

10,99 KM
FemmaBiotic obnavlja vaginalnu floru, reguliše vaginalni pH, sprječava nastanak vaginalnih i urinarnih infekcija, ublažava simptome

Sensilab Urifar

18,74 KM
DJELUJE ZA 30 MINUTA   Vodite brigu o svom urinarnom zdravlju na jednostavan i prirodan način

Lifeline URO - balans 20 kapsula

16,90 KM
URO-balans je namjenjen zdravlju urogenitalnog trakta. Sprečava vezivanje patogenih bakterija za sluznicu urogenitalnog trakta i

Origanol strong 60 kapsula

29,76 KM
Ulje divljeg origana uništava bakterije. Ulje divljeg origana, koje se nalazi u Origanol strong kapsulama,

Čaj od kukuruzne svile 50g

2,47 KM
Aktivni sastojci kukuruzne svile olakšavaju izlučivanje mokraće pa se koristi kod upale bešike, prostate, infekcija

Naturoplex brusnica 20 kapsula

15,87 KM
Preparat za održavanje zdravlja urinarnog trakta. -Na prirodan način sprečava povratak urinarnih infekcija, -Spriječava prijanjanje štetnih bakterija

Brusnica sa vitaminom C 100 kapsula

30,47 KM
Natural Wealth Brusnica s vitaminom C kapsule preporučuje se osobama sklonim infekcijama mokraćnog sistema. Ublažava

 

 

Back to Top
Proizvod je dodan u vašu korpu