fbpx
[elfsight_countdown_timer id="2"]

Traži

Na zalihi

PolicistIN 15 kesica dan +15 kesica noć

PolicistIN je hrana za posebne medicinske namene, namenjen za dijetetski tretman osoba sa sindromom policističnih jajnika i osoba sa insulinskom rezistencijom. Sadrži mio-inozitol, folnu kiselinu u aktivnom obliku, vitamin D i melatonin.

37,82 KM

PolicistIN je dijetetski proizvod – hrana za posebne medicinske namjene, namjenjen za dijetetski tretman osoba sa sindromom policističnih jajnika (PCOS) i osoba sa insulinskom rezistencijom. Sindrom policističnih jajnika (PCOS) je endokrini poremećaj kog karakteriše hronično odsustvo ovulacije, udruženo sa hiperandrogenizmom (povišen nivo androgenih – muških polnih hormona) i insulinskom rezistencijom. Ono po čemu se PolicistIN izdvaja jeste optimalan fiziološki odnos mio-iniozitola i d-hiro-inozitola 40:1, koji omogućava adekvatnu borbu protiv PCOS kako na sistemskom, tako i na nivou jajnika. D-hiro-inozitol poboljšava osjetljivost tkiva na insulin, dok mio-inozitol pokazuje specifične efekte na jajnike, gdje utiče na dejstvo FSH – folikulostimulirajućeg hormona, značajnog u regulaciji normalnog menstrualnog ciklusa i stvaranju jajnih ćelija.

Sastav:
U sastav jedne kesice DAN ulazi: mio-inozitol – pokazuje specifične efekte na jajnike, gde utiče na dejstvo FSH – značajnog u regulaciji normalnog menstrualnog ciklusa i stvaranju jajnih ćelija vitamin D, liposolubilni vitamin koji učestvuje u ćelijskoj deobi i usporava proces starenja jer smanjuje broj promjena DNK folna kiselina u aktivnom obliku, jedan od esencijalnih vitamina B grupe.

U sastav jedne kesice NOĆ, pored pomenutih sastojaka iz kesice DAN, ulazi dodatno: melatonin – antioksidans koji reguliše niz reproduktivnih funkcija, uključujući vreme ovulacije i reproduktivni potencijal, kao i cirkadijalni ritam (spavanje – budno stanje).

Pakovanje: 15 kesica dan +15 kesica noć

Način primjene i doziranje: Odrasli i djeca starija od 12 godina – jednu kesicu DAN ujutru i jednu kesicu NOĆ uveče rastopiti direktno u ustima, bez tečnosti ili  rastvoriti u čaši vode i popiti.

Napomena: Ne može se koristiti kao jedini izvor hrane za osobe kojima je namjenjen. Proizvod nije za parenteralnu upotrebu. Ne smije se prekoračiti preporučena dnevna doza. Preparat nije namjenjen djeci, trudnicama, dojiljama i osobama preosetljivim na neki od njegovih sastojaka. Prekomjerna upotreba može izazvati laksativni efekat.

Proizvođač: Inpharm

Najprodavaniji

AretIN 30 kapsula

24,98 KM
AretIN je proizvod koji je namjenjen očuvanju i unapređenju zdravlja oka, prije svega kod pacijenata

NervIN Kontrol 600 30 tableta

41,98 KM
NervIN kontrol 600 je dodatak ishrani koji sadrži 600mg alfa-lipoinske kiseline i odabrane aktivne supstance

Koenzim Q 10 AKTIV 30 kapsula

10,00 KM
Koenzim Q10 (CoQ10, ubihinon) je esencijalan u energetskom metabolizmu čovjeka. On reguliše snadbijevanje naših ćelija

ThyroSel 30 kapsula

19,99 KM
Selen doprinosi normalnoj funkciji štitne žlezde i zajedno sa cinkom doprinosi zaštiti ćelija od oksidstivnog

PolicistIN 15 kesica dan +15 kesica noć

37,82 KM
PolicistIN je hrana za posebne medicinske namene, namenjen za dijetetski tretman osoba sa sindromom policističnih

Magnezijum 375 + B6 30 kapsula

7,50 KM
Preporučuje kod: –grčeva i bolova u mišićima, –srčanih smetnji, aritmija, –problema sa opstipacijom ( zatvora, “lijena creva”), –migrene i

CitrIN Mg DUO 30 tableta

15,60 KM
Dodatak ishrani sa 130mg elementarnog magnezijuma dualnog oblika u jednoj tableti dnevno. Magnezijum-citrat i magnezijum-bisglicinat =

 

 

Back to Top
Proizvod je dodan u vašu korpu