fbpx
[elfsight_countdown_timer id="2"]

Traži

Na zalihi

Laxomucil 20 kesica

Laxomucil je dodatak ishrani na bazi dijetetskih vlakana iz sjemene opne azijske bokvice. Doprinosi pravilnom funkcionisanju digestivnog trakta i očuvanju opšteg dobrog stanja organizma. Kada se Laxomucil upotrebljava?
Laxomucil se preporučuje kod usporene peristaltike i otežanog pražnjenja crijeva uslijed nedovoljnog unošenja hranom svježeg voća i povrća bogatog dijetetskim vlaknima, zatim nedovoljnog kretanja i bavljenja sportom, držanja proteinskih redukcionih dijeta, psihičke napetosti, postojanja fiziološke atonije crijeva, posebno česte u poznijim godinama života.

16,47 KM

Laxomucil je dodatak ishrani na bazi dijetetskih vlakana iz sjemene opne azijske bokvice. Doprinosi pravilnom funkcionisanju digestivnog trakta i očuvanju opšteg dobrog stanja organizma. Laxomucil ispoljava efekat najčešće 12 -72 sata po primjeni, a optimalan učinak se postiže posle nekoiko dana kontinuirane primjene. Laxomucil se može korislti tokom dužeg vremenskog perioda, u kontinuitetu. Ipak, potrebno je potražiti savet ljekara ili farmaceuta, ukoliko se tokom perioda od 7 dana ne postigne željeni efekat, jer se usporena peristatika i otežano pražnjenje creva mogu javiti i kao simptomi nekih oboljenja digesfivnog trakta.

Sastav: Jedna kesica praška za pripremanje napitka sa prijatnim ukusom šljive sadrži 3,26 g praha semene opne azijske bokvice (Plantago ovata) i 15 mg senozida ekstrahovanih iz lista sene (Cassia angustifolia).

Pakovanje: 20 kesica

Način primjene i doziranje: Odraslima i djeci starijoj od 12 godina se preporučuje 3 kesice dnevno, u pravilnim vremenskim intervalima, nezavisno od obroka, do uspostavljanja normalnog rada crijeva. Po uspostavljanju redovnog pražnjenja crijeva, količina se može smanjiti na 1 do 2 kesice dnevno. Djeci od 6 do 12 godina može se, u slučaju potrebe, dati polovina količine za odrasle. Sadržaj kesice preliti sa 200 ml vode, razmutiti i odmah popiti. Preporučuje se da se potom popije dodatna čaša vode, kao i da se poveća ukupni dnevni unos tečnosti.

Napomena: Laxomucil ne treba da koriste osobe preosjetljive na bilo koji sastojak preparata. Osobama sa hroničnim oboljenjima ili bolovima u digestivnom traktu, osobama sklonim alergijskim reakcijama i osobama koje uzimaju lijekove protiv infektivnih ili organskih bolesti se savjetuje uzimanje preparata Laxomucil isključivo uz prethodnu konsultaciju sa ljekarom.

Proizvođač: Hemofarm

Najprodavaniji

Thiomucase gel 200 ml, rok: 08/2024

Original price was: 35,70 KM.Current price is: 24,99 KM.
Anticelulitni preparat koji mogućava oslobađanje nakupljene tečnosti i toksina, te olakšava sagorijevanje masti. Pogodan je

Thiomucase Forte krem 100 g, rok: 12/24

Original price was: 41,19 KM.Current price is: 35,01 KM.
Thiomucase Forte krema poboljšava razmjenu materija u potkožnom tkivu i smanjuje masne naslage, povećava elastičnost

Ladival Allergy gel za zaštitu od sunca SPF 50+ 200ml

Original price was: 39,48 KM.Current price is: 29,61 KM.
  • Specijalno napravljen za kožu sklonu iritacijama kao što su alergija na sunce i Majorka

Ladival sprej za djecu SPF 50 200ml

Original price was: 41,05 KM.Current price is: 30,79 KM.
  • Emulzija u formi spreja koja u svom sastavu ima prirodne emulgatore i njegujuća ulja.

Prolife suspenzija 7 bočica od 10ml (cijena po komadu)

2,52 KM
PROLIFE SUSPENZIJA bočice a 7x8ml, Pomaže pri regulaciji crijevne mikroflore. -Kod proljeva djece i odraslih te

Ladival Allergy gel za lice SPF50+ 50ml

Original price was: 32,50 KM.Current price is: 24,38 KM.
  • Posebno lagani, nekomedogeni gel za zaštitu kože lica od sunca sa visokim nivoom zaštite.

Ladival Acut After sun sprej 150ml

Original price was: 21,40 KM.Current price is: 16,05 KM.
  • Hidrodisperzioni gel koji obnavlja kožu oštećenu od sunca.
  • Pomaže saniranju oštećenja DNK ćelija kože

 

 

Back to Top
Proizvod je dodan u vašu korpu