Traži

Za više informacija pozovite +387 51 26 62 76

Nema na zalihi

Laxomucil 10 kesica

Laxomucil je dodatak ishrani na bazi dijetetskih vlakana iz sjemene opne azijske bokvice. Doprinosi pravilnom funkcionisanju digestivnog trakta i očuvanju opšteg dobrog stanja organizma. Kada se Laxomucil upotrebljava?
Laxomucil se preporučuje kod usporene peristaltike i otežanog pražnjenja crijeva uslijed nedovoljnog unošenja hranom svježeg voća i povrća bogatog dijetetskim vlaknima, zatim nedovoljnog kretanja i bavljenja sportom, držanja proteinskih redukcionih dijeta, psihičke napetosti, postojanja fiziološke atonije crijeva, posebno česte u poznijim godinama života.

7,65 KM

SKU:24485

Laxomucil je dodatak ishrani na bazi dijetetskih vlakana iz sjemene opne azijske bokvice. Doprinosi pravilnom funkcionisanju digestivnog trakta i očuvanju opšteg dobrog stanja organizma. Laxomucil ispoljava efekat najčešće 12 -72 sata po primjeni, a optimalan učinak se postiže posle nekoiko dana kontinuirane primjene. Laxomucil se može korislti tokom dužeg vremenskog perioda, u kontinuitetu. Ipak, potrebno je potražiti savet ljekara ili farmaceuta, ukoliko se tokom perioda od 7 dana ne postigne željeni efekat, jer se usporena peristatika i otežano pražnjenje creva mogu javiti i kao simptomi nekih oboljenja digesfivnog trakta.

Sastav: Jedna kesica praška za pripremanje napitka sa prijatnim ukusom šljive sadrži 3,26 g praha semene opne azijske bokvice (Plantago ovata) i 15 mg senozida ekstrahovanih iz lista sene (Cassia angustifolia).

Pakovanje: 10 kesica

Način primjene i doziranje: Odraslima i djeci starijoj od 12 godina se preporučuje 3 kesice dnevno, u pravilnim vremenskim intervalima, nezavisno od obroka, do uspostavljanja normalnog rada crijeva. Po uspostavljanju redovnog pražnjenja crijeva, količina se može smanjiti na 1 do 2 kesice dnevno. Djeci od 6 do 12 godina može se, u slučaju potrebe, dati polovina količine za odrasle. Sadržaj kesice preliti sa 200 ml vode, razmutiti i odmah popiti. Preporučuje se da se potom popije dodatna čaša vode, kao i da se poveća ukupni dnevni unos tečnosti.

Napomena: Laxomucil ne treba da koriste osobe preosjetljive na bilo koji sastojak preparata. Osobama sa hroničnim oboljenjima ili bolovima u digestivnom traktu, osobama sklonim alergijskim reakcijama i osobama koje uzimaju lijekove protiv infektivnih ili organskih bolesti se savjetuje uzimanje preparata Laxomucil isključivo uz prethodnu konsultaciju sa ljekarom.

Proizvođač: Hemofarm

Najprodavaniji

Ladival sprej za djecu SPF 50

31,46 KM
Emulzija u formi spreja koja u svom sastavu ima prirodne emulgatore i njegujuća ulja. Bogate

Thiomucase Forte krem 100 g

39,54 KM
Thiomucase Forte krema poboljšava razmjenu materija u potkožnom tkivu i smanjuje masne naslage, povećava elastičnost

Thiomucase gel 200 ml

34,36 KM
Anticelulitni preparat koji mogućava oslobađanje nakupljene tečnosti i toksina, te olakšava sagorijevanje masti. Pogodan je

Ladival ALL sprej za kožu sklonu alergijama SPF50+ 150ml

27,39 KM
Sprej za zaštitu od sunca lagane, nemasne teksture, prikladan za kožu sklonu alergiji na sunce,

Ladival dječije mlijeko poslije sunčanja

21,19 KM
Bogat hipoalergijski losion posebno razvijen za mladu, suhu kožu i kožu sa neurodermatitisom. Defensil kompleks

Ladival Anti- age& Anti spot krema SPF50+

32,26 KM
Ladival protiv starenja i pigmentacijskih fleka nudi visoku i efikasnu zaštitu od opekotina od sunca.

Ladival Allergy gel za zaštitu od sunca SPF 20

24,06 KM
Specijalno napravljen za kožu sklonu iritacijama kao što su alergija na sunce i Majorka akne.

Back to Top
Proizvod je dodan u vašu korpu