fbpx
[elfsight_countdown_timer id="2"]

Traži

Nema na zalihi

Laxomucil 10 kesica

Laxomucil je dodatak ishrani na bazi dijetetskih vlakana iz sjemene opne azijske bokvice. Doprinosi pravilnom funkcionisanju digestivnog trakta i očuvanju opšteg dobrog stanja organizma. Kada se Laxomucil upotrebljava?
Laxomucil se preporučuje kod usporene peristaltike i otežanog pražnjenja crijeva uslijed nedovoljnog unošenja hranom svježeg voća i povrća bogatog dijetetskim vlaknima, zatim nedovoljnog kretanja i bavljenja sportom, držanja proteinskih redukcionih dijeta, psihičke napetosti, postojanja fiziološke atonije crijeva, posebno česte u poznijim godinama života.

7,65 KM

Laxomucil je dodatak ishrani na bazi dijetetskih vlakana iz sjemene opne azijske bokvice. Doprinosi pravilnom funkcionisanju digestivnog trakta i očuvanju opšteg dobrog stanja organizma. Laxomucil ispoljava efekat najčešće 12 -72 sata po primjeni, a optimalan učinak se postiže posle nekoiko dana kontinuirane primjene. Laxomucil se može korislti tokom dužeg vremenskog perioda, u kontinuitetu. Ipak, potrebno je potražiti savet ljekara ili farmaceuta, ukoliko se tokom perioda od 7 dana ne postigne željeni efekat, jer se usporena peristatika i otežano pražnjenje creva mogu javiti i kao simptomi nekih oboljenja digesfivnog trakta.

Sastav: Jedna kesica praška za pripremanje napitka sa prijatnim ukusom šljive sadrži 3,26 g praha semene opne azijske bokvice (Plantago ovata) i 15 mg senozida ekstrahovanih iz lista sene (Cassia angustifolia).

Pakovanje: 10 kesica

Način primjene i doziranje: Odraslima i djeci starijoj od 12 godina se preporučuje 3 kesice dnevno, u pravilnim vremenskim intervalima, nezavisno od obroka, do uspostavljanja normalnog rada crijeva. Po uspostavljanju redovnog pražnjenja crijeva, količina se može smanjiti na 1 do 2 kesice dnevno. Djeci od 6 do 12 godina može se, u slučaju potrebe, dati polovina količine za odrasle. Sadržaj kesice preliti sa 200 ml vode, razmutiti i odmah popiti. Preporučuje se da se potom popije dodatna čaša vode, kao i da se poveća ukupni dnevni unos tečnosti.

Napomena: Laxomucil ne treba da koriste osobe preosjetljive na bilo koji sastojak preparata. Osobama sa hroničnim oboljenjima ili bolovima u digestivnom traktu, osobama sklonim alergijskim reakcijama i osobama koje uzimaju lijekove protiv infektivnih ili organskih bolesti se savjetuje uzimanje preparata Laxomucil isključivo uz prethodnu konsultaciju sa ljekarom.

Proizvođač: Hemofarm

Najprodavaniji

Thiomucase gel 200 ml

27,49 KM
Anticelulitni preparat koji mogućava oslobađanje nakupljene tečnosti i toksina, te olakšava sagorijevanje masti. Pogodan je

Thiomucase Forte krem 100 g

31,63 KM
Thiomucase Forte krema poboljšava razmjenu materija u potkožnom tkivu i smanjuje masne naslage, povećava elastičnost

Ladival sprej za djecu SPF 50 200ml

35,70 KM
Emulzija u formi spreja koja u svom sastavu ima prirodne emulgatore i njegujuća ulja. Bogate

Ladival Allergy gel za zaštitu od sunca SPF 50+ 200ml

34,33 KM
Specijalno napravljen za kožu sklonu iritacijama kao što su alergija na sunce i Majorka akne.

Darmflora plus select 20 kapsula

26,49 KM
Darmflora plus je dodatak ishrani sa živim mliječnim bakterijama i vitaminima iz grupe B. Ovo

Ladival Allergy gel za lice SPF50+ 50ml

28,26 KM
Posebno lagani, nekomedogeni gel za zaštitu kože lica od sunca sa visokim nivoom zaštite. Ne

Ladival Acut After sun sprej 150ml

21,40 KM
Hidrodisperzioni gel koji obnavlja kožu oštećenu od sunca. Pomaže saniranju oštećenja DNK ćelija kože izazvanim

 

 

Back to Top
Proizvod je dodan u vašu korpu