Besplatna dostava za narudžbe iznad 50,00KM

Traži

Na zalihi

Babyrapid hCG kartica test za otkrivanje trudnoće

BABY RAPID hCG test kartica za rano otkrivanje trudnoće namijenjena je kvalitativnom utvrđivanju povišenog nivoa humanog horionskog gonadotropina u urinu. Rezultat se može očitati vizuelno posle nekoliko minuta, dajući pozitivan ili negativan rezultat testa na trudnoću.

8,96 KM

BABY RAPID hCG test kartica za rano otkrivanje trudnoće namijenjena je kvalitativnom utvrđivanju povišenog nivoa humanog horionskog gonadotropina u urinu. Rezultat se može očitati vizuelno posle nekoliko minuta, dajući pozitivan ili negativan rezultat testa na trudnoću.
Uputstvo:

(Molimo pročitajte sve informacije u ovom uputstvu pre nego što uradite test.)
– Ne koristite test ukoliko je kesica pocijepana ili oštećena.
– Ne koristite test poslije isteka roka trajanja.
– Ne koristite jedan test više puta.

– Čuvajte na suvom, na temperaturi od 2-30°C, ali ne zamrzavajte.
– Kesica u kojoj se nalazi test treba da bude na sobnoj temperaturi prije otvaranja.
– Kada se jednom otvori, test treba da se iskoristi što je prije moguće.
– Čuvati van domašaja djece.

– Za in vitro dijagnostičku upotrebu. Nije za unutrašnju upotrebu.
– Sadržaj testa dovoljan je za jednu upotrebu.
Postupak izvođenja testa:

1. Otvorite kesicu i izvadite test.
2. Stavite reakcionu karticu na čistu i ravnu površinu. Držeći pipetu uspravno, nanesite 4 pune kapi urina (oko 0,2 mL) u ovalni otvor reakcione kartice, zatim počnite da mjerite vreme. Vodite računa da mjehurići vazduha ne začepe otvor kartice.
3. Sačekajte da se pojave obojene linije. U zavisnosti od koncentracije hCG-a, pozitivni rezultati mogu se vidjeti za samo 40 sekundi. Za sve rezultate, sačekajte 5 minuta da biste potvrdili svoje zapažanje. Ne očitavajte rezultat poslije više od 30 minuta.
Tumačenje rezultata:
– POZITIVAN REZULTAT: Na traci su vidljive dvije udaljene crveno obojene linije, jedna u polju kontrole (C), a druga u polju testa (T).
– NEGATIVAN REZULTAT: Na traci je vidljiva samo jedna crveno obojena linija, u polju kontrole (C). U polju testa (T) ne pojavljuje se ni crvena, niti ružičasta linija.
– NEVAŽEĆI REZULTAT: Ne pojavljuje se kontrolna linija. Nedovoljna količina uzorka ili nepravilna proceduralna tehnika najverovatnije su razlozi za nepojavljivanje kontrolne linije. Pregledajte ponovo proceduru i ponovite test sa novom karticom. Ako se ovaj problem opet pojavi, odmah prekinite sa upotrebom kompleta za testiranje i kontaktirajte lokalnog distributera.

Napomena: Intenzitet crvene boje u polju testa (T) varira u zavisnosti od koncentracije hCG-a prisutnog u uzorku. Međutim, ni kvantitativna vrednost, ni stopa povećanja hCG-a ne mogu se utvrditi ovim kvalitativnim testom.

Očekivane vrijednosti:

BABY RAPID®hCG test za rano otkrivanje trudnoće ima osetljivost od 25 mIU/mL i može otkriti trudnoću već oko 10 dana posle eventualnog začeća. Koncentracija hCG-a povećava se na 5-50 mIU/mL nedjelju dana posle oplođenja i dostiže nivo od 100 mIU/mL u vreme prve izostale menstruacije.

Uzimanje uzorka: Uzorak urina mora se uzeti u čistoj i suvoj posudi. Poželjno bi bilo koristiti uzorak prve jutarnje mokraće budući da on obično sadrži najveću koncentraciju hCG-a. Međutim, mogu se koristiti i uzorci urina koji se uzmu u bilo koje doba dana. Uzorke urina koji sadrže vidljive čestice trebalo bi centrifugirati (laboratorija), filtrirati (laboratorija) ili pustiti da se slegnu (kućna upotreba) kako bi se dobio čist uzorak za testiranje.

Proizvođač: Pharmanova

Najprodavaniji

Oestrofact E 50 kapsula

23,92 KM
Pomoć kod tegoba u perimenopauzi, menopauzi i postmenopauzi. Oestrofact kapsule: • ublažava simptome u prelaznom dobu, • doprinosi

Nem 30 kapsula

52,19 KM
NEM kapsule sadrže membranu ljuske jajeta u prahu koja je prirodan izvor proteina, prirodnog glukozamina,

Magnezijum 300 direkt 20 kesica

9,11 KM
Adekvatni unos magnezijuma je neophodan u svim životnim dobima.  Magneziijum 300 Direkt se preporučuje kod

Avaricon 30 kapsula

15,93 KM
AVARICON kapsule su dijetetski preparat sa kombinacijom prirodnih aktivnih supstanci koje ublažavaju tegobe nastale kao

Clearblue brzi test za utvrđivanje trudnoće

11,93 KM
Prikaz rezultata već nakon 1 minute. Pouzdanost veća od 99% od dana vaše očekivane menstruacije. Širi

Soldevit D3 kapi 10ml

10,80 KM
SolD3evit® je suplement vitamina D3, prvi i jedini na našem tržištu sa dozirajućom pumpicom za

Soldevit rastvor 1000 IU 10ml

16,06 KM
SolD3evit® 1000 je rastvor vitamina D3 sa dozirnom pumpom. Omogućava lako i precizno doziranje i

 

 

Back to Top
Proizvod je dodan u vašu korpu