Traži

Na zalihi

Aktivni ugalj 250mg, 10 kapsula

STRONG NATURE AKTIVNI UGALJ se preporučuje:
-za brzo zaustavljanje dijareje (poslije 20-30 minuta dolazi do prestanka tegoba),
-protiv nadutosti i gasova,
-za detoksikaciju organizma,
-za smanjenje posljedica mamurluka,
-povoljno utiče na nivo holesterola u krvi.

2,79 KM

SKU:35973

Aktivni (medicinski) ugalj se koristi u medicinske svrhe hiljadama godina unazad. Ljekovita svojstva ovog prirodnog preparata prvi put su dokumentovana još na egipatskim papirusima. Ima sposobnost adsorpcije velikog broja supstanci organskog i neorganskog porijekla, kao i gasova. Adsorpcija velikog broja kontaminenata unjetih hranom i vodom za piće (ostaci pesticida, đubriva, itd.), bakterijskih toksina, toksičnih supstanci koje su unjete u organizam ili su proizvod metaboličkih procesa, aktivnih komponenti mnogih lijekova, i dr. omogućena je velikom specifičnom površinom čestica.
Ne resorbuje se iz gastrointestinalnog trakta i ne podliježe metaboličkoj razgradnji, već se zajedno sa supstancama koje je adsorbovao izlučuje iz organizma putem stolice.

Sastav: 250 mg aktivnog medicinskog uglja dobijenog iz ljuske kokosovog oraha. Ostali sastojci: želatin, boje: E171, E172.

Pakovanje: 10 kapsula

Način primjene i doziranje: Djeca starija od 3 godine i odrasli:
Kod problema s probavom: po potrebi uzeti 2-3 kapsule, 3-4 puta na dan. Ukoliko je potrebno sadržaj kapsule može se razmutiti u čaši vode i popiti. Kod nadimanja nakon obroka: uzeti 1 g (4 kapsule) 30 minuta pre i 1 g (4 kapsule) neposredno poslije obroka. Djeca mlađa od tri godine: jedna kapsula dnevno uz konsultaciju sa ljekarom. Sadržaj kapsule se razmuti u čaši vode i popije.

Napomena: Proizvod nije zamjena za raznovrsnu ishranu i zdrav način života. Čuvati na temperaturi do 25 °C, zaštićeno od svjetlosti i vlage, van domašaja djece. Ne prekoračivati preporučenu dnevnu dozu.

Proizvođač: Strong Nature

Najprodavaniji

Le dieci erbe 100 kapsula

13,34 KM
Dodatak prehrani za regulaciju probave. Proizvod napravljen od komresovanog biljnog praška, mješavina 10 ljekovitih biljaka.100%

Probiotic 10 kapsula

11,29 KM
Dodatak ishrani koji sadrži probiotske bakterije (Lactobacillus helveticus, Lactobacillus rhamnosus i Bifidobacterium longum)u količini od

Čaj za varenje i protiv nadimanja (čaj broj 07) 100g

7,76 KM
ČAJ ZA VARENJE I PROTIV NADIMANJA – Moć bilja  

Flonivin plus kapsule

10,85 KM
Probiotik Flonivin plus predstavlja kombinaciju probiotskih kultura Saccharomyces boulardii i Bifidobacterium bifidum,sa dodatkom cinka. Flonivin® plus

Prolife suspenzija 7 bočica od 10ml (cijena po komadu)

2,41 KM
PROLIFE SUSPENZIJA bočice a 7x8ml, Pomaže pri regulaciji crijevne mikroflore. -Kod proljeva djece i odraslih te

Bilax čaj protiv zatvora (čaj broj 53)

9,17 KM
BILAX čaj protiv zatvora. Povoljno djeluje na ubrzanje crevne peristaltike i povećanje volumena crijvnog sadržaja.

Waya LGG kapi 10 ml

17,49 KM
Probiotičke kapi za regulaciju probavnih smetnji za novorođenčad, dojenčad i djecu. Primjerene i za vegetarijance.

 

 

Back to Top
Proizvod je dodan u vašu korpu