Mineral 89 mnogo je više od proizvoda za hidrataciju

Prije nekoliko godina Vichyjeva ponuda proširena je proizvodom za njegu koji je pokrenuo pravu revoluciju na području njege kože.

Do tada nismo znali da je pomoću vrlo malo, no mudro odabranih sastojaka moguće koži pružiti podršku da se mnogo uspješnije brani od mnogobrojnih štetnih uticaja koji su aktivni 24 sata, 7 dana sedmično. Booster Minéral 89 otvorio nam je novu perspektivu i podsjetio nas na davno poznatu istinu: nema zdrave i lijepe kože ako nena zaštitna funkcija nije snažna! Booster Minéral 89 prava je dnevna doza snage za kožu, osnova na koju možemo nadograđivati njegu i efekte po volji i želji te biti potpuno mirni kada je u pitanju temeljna podrška našoj koži – dobra hidratacija i osnaživanje njene zaštitne funkcije!

Vjerovatno ste imali prilike saznati da snaga boostera Minéral 89 leži u kombinaciji 89 % vulkanske vode Vichy i hijaluronske kiseline prirodnog porijekla te jednostavnosti formule koja sadrži samo 11 sastojaka. Jedinstvena i moćna vulkanska voda Vichy prirodno je obogaćena s 15 minerala i oligoelemenata koji pružaju više povoljnih efekata na kožu, kao što su ojačavanje, uravnoteživanje i regeneracija, a koji su dokazani u više različitih kliničkih ispitivanja. Hijaluronska kiselina prirodnog porijekla efikasno pruža i održava dobar nivo hidratacije kože vezivanjem i zadržavanjem vode u koži, kao i stvaranjem tankog, ujednačenog zaštitnog sloja na koži koji sprječava gubitak vode iz kože. Upotreba boostera Minéral 89 kao osnove u svakodnevnoj njezi značajno doprinosi jačanju zaštitne funkcije kože koja je iz dana u dan sve jača, koža je otpornija na štetne efekte zagađenja, stresa i umora, a njezin tonus sve je bolji zahvaljujući snažnom popunjavajućem i hidratantnom djelovanju ove formule.

I KAO POMOĆ U ZAŠTITI OD SUNCA

Možda već znate mnogo toga o boosteru Minéral 89, ali on ima i neka svojstva o kojima vjerojatno niste ništa znali. Mnogima se booster Minéral 89 možda čini kao previše jednostavan preparat, ponajprije zbog njegove jednostavne formule. Međutim, Minéral 89 dermokozmetički je proizvod na kojem je proveden velik broj ispitivanja i testova efikasnosti koji su dokazali višestruko povoljne i vrlo značajne efekte na kožu. Jeste li, na primjer, znali da booster Minéral 89 može pomoći koži da se bolje brani od UV zračenja? Ovo je još jedan u nizu razloga da ga uključimo u svoju rutinu njege ako to već nismo učinili. Njega s UV filterima (SPF) u razdoblju u kojem trenutno živimo i koje je pred nama mora postati dio naše svakodnevne njege jer dobro znamo da je UV zračenje najveći neprijatelj mladosti kože, a često i njenog zdravlja. Zahvaljujući specifičnoj teksturi boostera Minéral 89 koja kožu čini posebno glatkom i popunjenom, njega s UV zaštitom koja se nanese preko boostera Minéral 89 bolje će i lakše formirati zaštitni sloj. Na ovaj način osiguravamo da sloj kreme za UV zaštitu koji nanesemo na kožu bude homogeniji, da nema propuštenih i nezaštićenih zona, čime je i zaštita od sunca puno efikasnija, a mi smo bezbrižniji. Zbog ovog svojstva, booster Minéral 89 može biti idealna ljetna njega!

Booster Minéral 89 proizvod je koji nas sve podsjeća da je manje definitivno više i da njega ne mora biti komplikovana kako bismo svojoj koži pružili puno toga. Booster Minéral 89 poboljšava mnoga svojstva kože poput homogenosti, blistavosti, glatkoće i popunjenosti, čak i kada je izložena intenzivnim i štetnim spoljašnjim faktorima poput zagađenog vazduha, stresa i UV zračenja. Znajući sve ovo, mudro je ozbiljno razmotriti ovaj proizvod kao onaj koji bi trebao postati dio naše svakodnevne rutine njege, nezavisno od toga šta inače upotrebljavamo, posebno sada kada nam je neophodna i dobra UV zaštita.

Izuzetno lagana tekstura ovog proizvoda na koži je neprimjetna, a dokazano će učiniti mnogo za vašu kožu!