Evo zašto je hidrirana koža tajna blistavog make up-a

Pokušavate postići blistavu, besprijekornu kožu, no dehidracija vam staje na put? Istražujemo kako vam hidrirana koža može pomoći da makeup bude što besprijekorniji.

Ako volite makeup, vjerovatno znate da je hidrirana koža glavni faktor zdravog, blistavog izgleda. Hidratacija zasigurno igra vitalnu ulogu kod zdravog tena: voda je odgovorna za glatak, mek i baršunast izgled dok dehidracija uzrokuje grubu kožu bez sjaja i tanke linije. Stoga ima smisla da će makeup nanesen na hidriranu kožu izgledati bolje i zahtijevati manje prekrivanja. Evo i kako.

ZAŠTO JE HIDRATACIJA TOLIKO VAŽNA ZA BLISTAVU KOŽU?

BEZ PRIMJERENE HIDRATACIJE VAŠA ĆE KOŽA BITI OSJETLJIVIJA NA SPOLJAŠNJE FAKTORE POPUT ZAGAĐENJA I DUVANSKOG DIMA.

Bez primjerene hidratacije vaša će koža biti zategnuta uz osjećaj neugode, ali je i funkcija barijere kože oslabljena. Kako? Tako što je osjetljivija na spoljašnje faktore poput zagađenja i duvanskog dima. Ove agresije mogu uzrokovati manje glatku kožu usijed čega na makeupu nastaju nabori. Prema tome, vaš ten postaje suv i ljuskast (1) zbog čega često moramo nanositi više makeupa kako bismo suzbili ove simptome. Zato je važno najprije djelovati na dehidraciju kako bismo kožu pipremili za makeup.

KAKO MINÉRAL 89 MOŽE POBOLJŠATI IZGLED VAŠEG MAKEUPA?

Minéral 89 može povoljno djelovati na sve korake vaše makeup rutine. Prvi je upotreba boostera za pripremu vaše kože, čak i prije uobičajene baze, pudera ili korektora. To poboljšava primjenu proizvoda na koži, ali je i zaglađuje i doprinosi ujednačenijem prekrivanju za blistavu i zdravu kožu iznutra i izvana. Ako imate osjetljivu kožu Minéral 89 može ujednačiti kožu i smanjiti osjećaje neugode koje osjećate. Uz booster nećete morati brinuti o tome isušuje li vam se prerano puder jer on pomaže zadržati vlagu tokom cijeloga dana, a uz to zaglađuje kožu i daje joj blistav i zdrav izgled. Prije spavanja ne zaboravite ukloniti sav makeup i nanijeti booster još jednom. Možete biti sigurni da će koža do jutra biti manje isušena, glatka i ružičasta.

KO MOŽE KORISTITI MINÉRAL 89?

Minéral 89 se preporučuje svim tipovima kože.

Njegova lagana tekstura čini ga savršenim za masnu i osjetljivu kožu.

Može se koristiti i danju i noću kao prvi korak vaše rutine njege kože – booster prije, krema poslije.
Zato prije nanošenja makeupa i zaštite od sunca ne zaboravite nanijeti Minéral 89.

IZVORI:

  1. Verdier-Sévrain, S. i dr. , Hidratacija kože: osvrt na njene molekularne mehanizme’ u Journal of Cosmetic Dermatology 6.2 (2007.) str. 75.-82. [Dostupno na: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17524122]