Eptaderm – Upoznajte proizvode koji njeguju kožu sklonu ljuskanju, hiperpigmentaciji i depigmentaciji

EPTADERM – kombinacija kvalitetnih sastojaka ključ je efikasnosti proizvoda

Upoznajte proizvode koji njeguju kožu sklonu ljuskanju, hiperpigmentaciji i depigmentaciji.

Crvenilo, ljuskanje, suha zadebljanja, smeđe mrljice ili pak smanjenje pigmenta na ograničenim područjima kože, tegobe su koje muče mnoge osobe. Kako bi takva koža dobila najbolju moguću njegu, potrebni su vrhunski sastojci i inovativne formulacije, oboje sadržano u linijama brenda Eptaderm.

Glavne linije EPTA PSO, EPTA SPOT i EPTA VTLG, obilježene su švicarskom kvalitetom i prožete vodom njihovih ledenjaka. Svojim bogatim i pomno oblikovanim sastojcima olakšaće brigu o koži sklonoj ljuskanju, hiperpigmentaciji i depigmentacijama.

EPTA PSO za njegu kože sklone ljuskanju

Koža prekrivena crvenilom i zadebljanjima koja se ljuskaju na laktovima, koljenima, vlasištu ili drugim dijelovima tijela samo su neki od simptoma psorijaze. Od nje boluje čak 1% do 3% svjetske populacije. Osim navedenih simptoma, oboljeli često doživljavaju i osude nedovoljno informisane okoline.

Gotovo svi Eptadermovi proizvodi za kožu sklonu ljuskanju temelje se na vrijednom sastojku pod nazivom ureja. To je jedini sastojak koji može uticati na ljuskanje jer otapa rožnati sloj kože, potiče uklanjanje ljusaka, te omekšava i zaglađuje zadebljale površine. EPTA PSO linija sastoji se od ukupno pet proizvoda, EPTA PSO gela za čišćenje, EPTA PSO 10 bogate emulzije, EPTA PSO 30 kreme, EPTA PSO 50 plus kreme koja je jedina na tržištu s čak 50% ureje namijenjena njezi cijelog tijela i jedinog preparata za ljuskanje u obliku brzoupijajućeg laka, EPTA PSO Nokti. Kompletnu liniju je moguće koristiti uz dermatološku terapiju za oralno ili topikalno liječenje psorijaze, a pruža restrukturirajući, ovlažujući i umirujući efekat.

EPTA SPOT koja njeguje kožu sklonu hiperpigmentacijama

Hiperpigmentacija se javlja zbog povećane količine melanina u koži. Karakterišu je mrljice nekoliko nijansi tamnije od okolne boje kože i to najčešće na predjelima obraza, nosa i čela. Ova pojava može biti genetski uslovljena ili pak potaknuta drugim faktorima kao što su sunce, trudnoća i druge hormonske promjene. Hiperpigmentacija pogađa i žene i muškarce te, iako je najučestalija u srednjoj i kasnijoj životnoj dobi, može se javiti i kod mlađih osoba.

Posebnost linije očituje se u prirodnim i efikasnim sastojcima poput ViaPure® ekstrakta korijena sladića s depigmentirajućim učinkom, kao i alfa arbutina koji, uz svoje izvrsne sposobnosti posvjetljivanja, ima antioksidativna i prozivupalna svojstva. Uz to, u svakom proizvodu ove linije nalazi se i glikolna kiselina koja ima eksfolirajuće djelovanje te potiče stvaranje kolagena i elastina u koži.

EPTA SPOT linija sastoji se od EPTA SPOT gela za čišćenje, EPTA SPOT dnevne kreme, EPTA SPOT noćnog seruma te EPTA SPOT 50+ kreme za zaštitu kože od sunca. Sva četiri proizvoda, pogodna svim uzrastima pružaju sveobuhvatnu i cjelodnevnu pomoć pri borbi s hiperpigmentacijom svake vrste, mogu se koristiti i kao podrška ljekarskim tretmanima kože poput pilinga i lasera. Za postizanje rezultata, optimalno nanošenje kombinacije proizvoda je od 8 do 12 sedmica.

EPTA VTLG za njegu kože sklone depigmentacijama

Kada stanice koje proizvode melanin odumru, javlja se potpuna depigmentacija kože poznata i kao vitiligo. Još uvijek se ne zna sa sigurnošću što tačno uzrokuje ovaj kožni poremećaj kojeg karakterišu izblijeđene, često simetrične mrlje, na području oko zglobova, usta i očiju. Dosadašnja istraživanja pokazala su da se vitiligo javlja uslijed disbalansa imunog sistema, no kod nekih osoba može se raditi i o genetskom faktoru ili pak o posljedici emocionalnog stresa ili melanoma. Jedno je sigurno, vitiligo zahvata samo 2% svjetske populacije što sve one s tim stanjem kože čini uistinu jedinstvenim.

Linija za njegu depigmentisane kože sastoji se od EPTA VTLG emulzije bazirane na vodi švicarskih ledenjaka i principu regulacije depigmentacije. Ključni sastojak, Inoveol® EGCG stabilnija je verzija prirodnog flavonoida iz kineskog čajevca koji se vijekovima koristi za detoksikaciju i usporavanje starenja kože. Takođe, Vitamin C dolazi u obliku natrijum askorbil fosfata te djeluje na pigmentaciju, ujednačenost i čistoću tena dok DNAge® i popularni niacinamid podupiru sposobnost obnavljanja kože.

Uz Eptaderm, svako ima mogućnost osjećati zdravlje na vlastitoj koži! Sve tri Eptaderm linije pronađite već danas u odabranim B Pharm apotekama, kao i putem našeg Webshop-a!