Brzo ublažavanje različitih vrsta boli

Postoje različiti oblici boli, zbog toga ljudi opisuju bol na različite načine. Glavobolja je jedna od deset najčešćih razloga posjete ljekaru porodične medicine. Tri najčešća uzroka zubobolje su dentalni karijes, hirurški zahvati i mehaničke ozljede. Menstrualna bol ili primarna dismenoreja, najčešća je ginekološka tegoba jer zahvata do 90% svih žena.

Da Vas bol nikad ne iznenadi, stručnjaci preporučuju Nalgesin®S koji efikasno olakšava glavobolju, zubobolju, menstrualnu bol, bol u zglobovima i mišićima te boli u leđima. Sadrži  naproksen natrijum koji ima brz početak djelovanja zahvaljujući brzom rastvaranju u crijevima što za rezultat ima brzu i potpunu apsorpciju s dugotrajnim efektom. Oslobađanje od boli se postiže unutar 15 minuta. Zbog svoje niske toksičnosti i dobre tolerancije, ali na prvom mjestu – zbog svoje efikasnosti, Nalgesin®S je postao popularan širom svijeta.

Nalgesin®S je namijenjen za samoliječenje blage do umjerene akutne somatske boli koja ne traje duže od deset dana. Posjeta ljekaru je neophodna ukoliko bol ne prolazi kroz nekoliko dana ili je udružena sa nekim drugim simptomima, što može značiti da je bol simptom nekog ozbiljnijeg oboljenja.

Prije upotrebe pažljivo pročitati uputstvo o lijeku. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i neželjenim dejstvima lijeka posavjetujte se sa ljekarom ili farmaceutom.