Azeta Bio

Organski kozmetički Azeta Bio proizvodi su prvenstveno namjenjeni djeci od prvog dana života te majkama i budućim majkama.  

Pripremljeni su od sertifikovanih organskih sirovina i aktivnih biljnih sastojaka najvišeg kvaliteta. Vodeći mnogo pažnje o zdravlju i okolini, biramo samo organske svježe biljne sastojke te smo u potpunosti isključili GMO sastojke i sastojke petrohemijskog porijekla kao što su ftalati, parabeni, sintetičke boje i druge štetne materije.  

Azeta Bio proizvodi su veganski, hipoalergeni, nisu testirani na životinjama i potpuno su organski. 

U svom sastavu Azeta Bio proizvodi sadrže ekstrakte biljaka kao što su Aloe Vera, shea maslac, maslinovo ulje, kantarion, ruzmarin, esencijalno ulje lavande, ulje od koštica grožđa. Najpoznatiji sastojak Azeta Bio proizvoda je INCA INCHI (inka inči) ulje koje je proglašeno za “najbolje jestivo ulje na svijetu” u Parizu 2004 godine. Ima visoku koncentraciju Omega- 3, 6, 9, te vitamina A i E. Odlikuje ga i prisustvo palmitinskih i stearinskih kiselina, polifenola i antioksidanata, koji sprečavaju probleme sa kožom. Ovi proizvodi su idealni za trudnice, mame i djecu koja vode računa o sastojcima koje nanose na tijelo.