fbpx
[elfsight_countdown_timer id="2"]

Traži

Na zalihi

Dr Colić Sensitive dnevna krema sa hijaluronskom kiselinom 50ml

Namijenjena je osobama sa visoko reaktivnom kožom koja je suva, sklona iritaciji i ima smanjenu toleranciju na brojne spoljne uticaje: zagađenje, vjetar, hladnoću, toplotu, hemijske agense, ali i stres.

37,21 KM

Dr Colić Sensitive dnevna krema sa hijaluronskom kiselinom 50ml

Namijenjena je osobama sa visoko reaktivnom kožom koja je suva, sklona iritaciji i ima smanjenu toleranciju na brojne spoljne uticaje: zagađenje, vjetar, hladnoću, toplotu, hemijske agense, ali i stres. Posebno formulisana Sensitive linija namijenjena je i za njegu mlade kože. Hijaluronska kiselina kao jedna od aktivnih komponenti obezbeđuje preventivno anti-age dejstvo.

Pomaže u sprečavanju nastanka finih linija i bora lica i vrata. Arganovo ulje, beta glukan i hamamelis umiruju i stimulišu prirodnu regeneraciju kože. Celodnevna hidratacija stvara zdravu prepreku za isušivanje i gubitak elastičnosti. Za sve tipove kože. Pogodno i za osetljivu kožu.

Način primjene:

Na prethodno očišćeno lice kremu blago umasirati na lice, vrat i dekolte.

Upotrebom Dr Colić Sensitive Beauty Therapy dnevne i noćne kreme jača se imunitet i odbrambena sposobnost kože. Osetljiva koža nije dermatološka dijagnoza, ali zahteva posebne uslove nege i kozmetiku sa posebnom namjenom.

Karakteristike sastojaka:

Sodium Hyaluronate (Hijaluronska kiselina) – nalazi se prirodno u koži i sa godinama njegova proizvodnja se redukuje, koža je suvlja, dehidrirana, sklonija boranju. Hijaluronska kiselina služi kao prirodni rezervoar vode između ćelija i zadržava 1000 puta veću količinu vode od svoje mase. Čini kožu vlažnijom, mekšom, hidriranom i blistavijom.

Glycerin – je biljnog porijekla koji kožu štiti od gubitka vlažnosti.

Beta Glucan – sastojak sa umirujućim dejstvom, koristi se za obnavljanje narušene hidrolipidne barijere osetljive kože. Glucan djeluje u dve faze preko imuno modulatornih peptida, aktiviranjem fibroplasta. Prva faza je aktivacija NF-1 koji deluje na produkciju collagena koji održava elastičnost kože i sprečava stvaranje bora a druga faza je aktiviranje NF-kapa-B, produkcija citokina koji moduliraju imunitet kože.

Argania Spinosa Kernel Oil (Arganovo ulje)- najdragocjenije i nakvalitetnije ulje argana se dobija ekstrakcijom iz semena drveta Argania spinosa, koje raste samo na jugozapadu Maroka, zbog čega je poznato i kao „Marokansko zlato”. Sprječava prerano starenje kože i nastanak bora. Štiti kožu od isušivanja i gubitka elastičnosti, ona postaje mekša i zategnutija. Argan ulje sadrži izuzetnu količinu esencijalnih masnih kiselina, uključujući i linoleinsku kiselinu (Omega 6) koja obezbeđuje zaštitu i obnavljanje kože. Esencijalne masne kiseline stimulišu intracelularnu oksigenaciju i pomažu proces obnove hipolipidnog filma. Ovim se povećava hranjivi sadržaj ćelija kože, a posebno je bitno što se time koža bori protiv isušivanja i gubitka elastičnosti, što su faktori koji pogoduju pojavi bora.

Tocopheryl Acetate (Vitamin E) – vezuje slobodne radikale, pospešuje obnavljanje ćelija i metabolizam kiseonika u ćelijama. Ima snažno antioksidativno dejstvo.

Hamamelis Virginiana Distillate – sastojak sa umirujućim dejstvom, deluje antibakterijski i sprečava upale na koži, poboljšava strukturu kože.

Pakovanje: 50ml

Proizvođač: Dr Colić

 

Recenzije

Još nema recenzija.

Samo logirani kupci koji su kupili ovaj proizvod mogu napisati recenziju.

Najprodavaniji

La Roche-Posay Anthelios UVMUNE 400 fluid SPF 50+ 50 ml

34,30 KM
Ultimativna zaštita za ultra dugi spektar UVA zraka Mexoryl 400. Nevidljivi fluid (SPF50+) i hidratantna

La Roche-Posay HYALU B5 Serum protiv bora za obnovu i punoću kože s hijaluronskom kiselinom, 30 ml

74,57 KM
• Protiv bora i gubitka volumena za osjetljivu kožu. • Pomaže u oporavku i obnovi kože. •

VICHY MINERAL 89 Dnevni booster za snažniju i puniju kožu, 50 ml

44,65 KM
Inovativni proizvod koji sadrži kombinacju vitamina i minerala za kožu na bazi Vichy termalne vode.

La Roche-Posay CICAPLAST Baume B5+ Ultra-obnavljajući smirujući balzam za iritacije i osjećaj vrućine na koži 100 ml

26,26 KM
Ovaj umirujući balzam, koji višestruko obnavlja kožu, posebno je namjenjen obnovi osjetljive kože nakon iritacijskog

Aura Umjetne trepavice - 02 Cat Mystic

8,38 KM
Power Lashes trepavice izrađuju se ručno, od najkvalitetnije prirodne dlake. Odaberite dužinu i gustoću umjetnih

CeraVe Hidratantna njega za lice za normalnu do suhu kožu SPF30, 52 ml

27,95 KM
Hidrira kroz dan i pomaže u obnovi zaštitne barijere kože. Sadrži 3 esencijalna ceramida, niacinamid

CeraVe Gel za čišćenje za kožu sklonu nepravilnostima 236ml

19,19 KM
Odčepljuje pore, uklanja nepravilnosti i višak sebuma, a pritom čuva zaštitnu barijeru kože. Sadrži tri esencijalna

 

 

Back to Top
Proizvod je dodan u vašu korpu