4 razloga za upotrebu mineralizovane termalne vode u vašoj rutini njege kože

Vichy mineralizovana termalna voda dolazi s područja francuskih vulkana i sadrži 15 dragocjenih minerala sa svojstvima koja pomažu u tretiranju osjetljive kože i znakova starenja. Navodimo 4 razloga zašto bi mineralizirana termalna voda trebala biti dio rutine njege kože protiv bora.

JAČANJE OTPORNOSTI KOŽE NA VANJSKE UTICAJE

Jedan od najčešćih uzroka bora jesu oštećenja pod uticajem sunca, čak i kad koža nije bila prekomjerno izložena UV zrakama. Vichy mineralizovana termalna voda je ispitana zbog svoje sposobnosti da jača prirodnu odbranu kože od oštećenja uzrokovanih suncem. Rezultati pokazuju da nanošenje vode 15 minuta prije izlaganja suncu značajno povećava aktivnost katalaze (enzima koji štiti stanice od UV zraka) u poređenju s netretiranom kožom.

OBNOVA EPIDERMISA

Vichy mineralizovana termalna voda dokazano potiče obnovu epidermisa jačajući barijeru kože što poboljšava i stanje kože. Prolaz vode između ćelija je optimizovan i omogućuje bolju hidrataciju te poboljšava elastičnost kože.

UMIRIVANJE KOŽE

Kad stari, koža postaje osjetljiva. Umirujućom mineralizovanom vodom djelujte na znakove starenja i otklonite upale, crvenilo i ostale znakove osjetljive kože. Kliničko ispitivanje koje je proveo L’Oréal na 27 osoba s osjetljivom kožom procijenilo je efikasnost Vichy mineralizovane termalne vode kad se nanosi na lice i zahvaćena područja kože dvaput dnevno tokom mjesec dana. Rezultati su pokazali značajno smanjenje svih kliničkih znakova osjetljive kože.
Ispitanici su prijavili i da samo 5 minuta nakon nanošenja Vichy mineralizovane termalne vode na zahvaćeno područje (upotrebom namočene tkanine) dolazi do umirivanja kože.

VRAĆANJE RAVNOTEŽE

Vanjski elementi poput vremena i zagađenja mogu oštetititi i oslabiti Vašu kožu te je učiniti osjetljivijom i sklonijom borama i ostalim znakovima starenja. Ispitivanja su pokazala da Vichy mineralizovana termalna voda pomaže u održavanju stabilne razine pH što kožu štiti od upale i osjećaja neugode.

KAKO UVRSTITI MINERALIZOVANU TERMALNU VODU U VAŠU RUTINU

Vichy mineralizovana termalna voda je idealna za brzo mineralno osvježenje, a nalazi se i u svim Vichy proizvodima što znači da svaki put kad nanesete dnevnu ili noćnu kremu, serum ili npr. proizvod za čišćenje lica štitite kožu od osjetljivosti i znakova starenja.