10 činjenica koje niste znali o mineralizovanoj termalnoj vodi Vichy

Izvirući iz srca francuskih vulkana, na svom putu kroz dubine, mineralizovana termalna voda Vichy crpi mnoge minerale i mikroelemente. Koje su njene druge tajne?

Voda izuzetne snage, otkrivena prije 85 godina

Dr Haller, francuski doktor iz grada Vichy, 1931. godine otkrio je snagu mineralizovane termalne vode Vichy. Uvidio je da ona ima sposobnost ubrzati proces iscjeljivanja rana. Nakon toga počeo je istraživati koristi ove vode za kožu te je na taj način i nastao dermokozmetički brend Vichy.

Mineralizovana termalna voda Vichy, jedinstven pravac kretanja na 4.000 metara dubine

Kišnica teče kroz mikroskopski nepravilne linije u regiji Auvergne i tako krči svoj put kroz kristalno podzemlje. U doticaju s magmatskim stijenama, voda upija 15 minerala. Ovo kretanje se nastavlja do dubine od 4.000 metara, mnogo hiljada godina prije nego što nastavi svoju putanju nazad – u samo nekoliko sedmica. Voda Vichy se nakuplja na njenom izvoru na dubini od 15 metara.

Voda zagrijana do 140 ° C.

Tokom svog dugačkog puta pod zemljom, mineralizovana termalna voda Vichy se zagrijava prirodno. Kada stigne na dubinu od 4.000 metara, ona dostiže temperaturu od 140 ° C i natapa se ugljen dioksidom.

Voda Vichy, izuzetna mineralnost

Zahvaljujući svojoj putanji kretanja mineralizovana termalna voda Vichy obogaćena je s 15 minerala i to u izvanrednoj koncentraciji od 5,2 g / l. Dapače, ona je najraznovrsnija s mineralima od svih termalnih voda i najbogatija mikroelementima.

Pristup na bazi jednostavne formule

Mineralizovana termalna voda Vichy nalazi se u središtu procesa razvoja proizvoda. Ova metoda pruža mogućnost odabira najaktivnijih sastojaka, precizno mjerenih, a njihova efikasnost dokazana je mnogobrojnim ispitivanjima.

Voda s trostrukim djelovanjem za prelijepu kožu

Mineralizovana termalna voda Vichy ojačava, regeneriše i daje koži balans. Njene mnogobrojne vrline omogućavaju koži da bude bolje spremna za borbu protiv unutrašnjih i vanjskih agresora (UV zračenja, zagađenja…).

Sigurnost kao pravac djelovanja

Nakon njenog sakupljanja, mineralizovana termalna voda Vichy se strogo kontrolirše tako da ostaje čista i netaknuta. Kako bi se zadržale njene efikasnost, sve formule se procjenjuju pod dermatološkim nadzorom.

Jača koža sa Vichy proizvodima

Zahvaljujući svojoj formuli i obogaćenosti mineralima, termalna voda Vichy nam omogućava da našoj koži pružimo veću snagu u borbi protiv svakodnevnih neprijatelja, kao što su onečišćenje i UV zračenje.

Mineralizovana termalna voda Vichy, smirujuća za osjetljivu kožu

Ima moć da smiri iritacije. Pomaže u smirivanju i ublažavanju oštećene, čak i osjetljive kože.

Glavna zvijezda među aktivnim sastojcima Vichy proizvoda

Bogata u svojim nenadmašnim prednostima, mineralizovanaa termalna voda Vichy se nalazi u cijelokupnom asortimanu Vichy proizvoda za njegu lica.